Completed projects

Нов проект на Сдружение Фокус

ЕVS - Приказка без край

ЕВРОПЕЙСКА ДОБРОВОЛЧЕСКА СЛУЖБА Е ПЪТ КЪМ УСПЕХА!
Проектът „EVS - ПРИКАЗКА БЕЗ КРАЙ“ се реализира през периода 01.10.2016 – 30.09.2017 /дванадесет месеца/ и е свързан с посрещането на 4-ма доброволец от Италия, Испания, Германия и Франция на територията на град Пазарджик в Сдружение „Фокус – Европейски център за развитие”.

As partner organisation of the project “Youth can do it!”, NGO Focus – European center for development and NGO NAVIGATOR from Pazardjik, Bulgariatook part on the final seminar of this initiative that was hosted in Vitoria (Spain) from the 30/06/2014 to 05/07/2014 and that joined together young people, youth technicians and politicians responsible of youth policies at local level from the three partner countries (Bulgaria, Italy and Spain).

Проектът „КАПИТАН ПЛАНЕТА“ реализиран по Програма "Градски предизвикателства" с подкрепата на Фондация "ЕКООБЩНОСТ". Той е насочен към повишаване информираността на местното население по отношение проблемите свързани с опазване на околната среда и предприемане на адекватни мерки за неговото разрешаване. Проектът е насочен към запознаване на гражданите с основните институции и отговорности в обществото по отношение на управление на отпадъците, постигане на информираност и запознаване с видовете отпадъци, дейностите с отпадъците, основните законови норми и наредби.

ПРОЕКТ - „YOUTH CAN DO IT!“
Ако сте между 15 и 22 години?
Искате ли да участвате в Европейски проект с младежи от други страни?
Вземете участие и споделете вашето мнение!
„Youth can do it!“е общ проект разработен от “Bitartean Jolasean – Entretanto Entretente” /Испания/ заедно с пет други организации от Испания (Ayuntamiento de Alzira – IDEA), България (Сдружение „Фокус – Европейски център за развитие“ и Сдружение „НАВИГАТОР“) и Италия (Comune di Larino and Regione Molise) по Програмата „Младежта в действие“, Дейност 1.3 Проекти за демократично гражданство. Имайки предвид подготовката за избори за Европейски парламент, главната цел на проекта е да разпространим между младите хора възможността за демократично изразяване на своя глас, важността за гласуване и по този начин да увеличим броя на гласоподаватели, да подобрим благосъстоянието на нашето населено място (www.youthcandoitproject.eu). Фокусирайки се върху идеята за демократично участие, проекта „Youth can do it!“ не само ще допринесе за повишаване знанията на участниците за Европейските институции и избирателния процес, но и също така ще даде шанс за участие в дейности където да подобрят своите умения и различни компетенции в различни сектори: млади хора, младежко лидерство и политика. Благодарение на разнообразните дейности фокусирани да привлечем по-голям брой младежи от различни региони, младите хора ще имат шанс да избират и моделират тези инициативи които са насочени към техните населени места и им харесват. Те ще следят за най-популарните платформи и ще могат да участвт в семинар в Баскю, Испания през Юли 2014 година. В семинара ще вземат участие експерти и политици от различните партньорски държави.

Page 1 of 6